خط ویژه : 77200111-021

قوانین بازبینی دوربین مداربسته

قوانین بازبینی دوربین مداربسته

امروزه دوربین های مداربسته در اماکن خصوصی و عمومی به وفور وجود دارد، این دوربین ها برای به وجود آوردن امنیت و جلوگیری از سرقت یا خرابکاری نصب شده اند تا در صورت پیش آمدن چنین مشکلاتی بتوان عوامل به وجود آورنده را سریعا شناسایی و مورد پیگیری قرار داد.

در پاره ای از اوقات پیش آمدن مسائل مختلف شرایطی را رقم می زند تا دستگاه های نظارتی و امنیتی مجبور شوند از بعضی از این دوربین ها که توسط افراد شخصی نصب شده اند بهره ببرند تا بتوانند به نتایج مطلوب در بعضی از پرونده ها برسند.

قوانین بازبینی دوربین مداربسته معمولا توسط نهاد قضایی تصویب می شود تا در صورتی که شرایطش وجود داشت نهادها بتوانند از این دوربین ها در پاره ای از اوقات بهره ببرند تا بعضی از گره ها به این طریق باز شود و پرونده های قضایی به نتیجه برسد.

تصور کنید در منطقه ای خرابکاری یا سرقتی صورت می گیرد که دوربین های عمومی هیچ چیز در این مورد ضبط نکرده اند، در چنین مواقعی نهادها با توجه به قوانین بازبینی دوربین مداربسته ای که وجود دارد و کسب اجازه ااقدام به بازبینی دوربین های شخصی می نمایند.

در ادامه برای این که بیشتر با قوانین بازبینی دوربین مداربسته آشنایی پیدا کنید آنها را برای شما نام برده و تا جایی که متن مقاله به ما این اجازه و فرصت را بدهد در موردشان توضیحاتی خواهیم داد بلکه به آگاهی شما خواننده عزیز و گرامی افزوده گردد.

برای اطلاعت بییشتر از دوربین‌ مداربسته با کیفیت کلیک کنید.

قوانین بازبینی دوربین توسط چه نهادی تصویب می شوند؟

قوانین بازبینی دوربین مداربسته توسط دستگاه‌ های مختلف تصویب می ‌شوند. در کشورهای مختلف، قوانین و مقررات ممکن است توسط دولت، سازمان حفاظت اطلاعات، سازمان راهنمایی و رانندگی، سازمان تأمین امنیت، پلیس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان نظارت بر حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی تصویب شوند.

همچنین، نهادهای رسیدگی به تخلفات راهبردی نیز می ‌توانند قوانین بازبینی دوربین مداربسته را برای استفاده تصویب کنند. تا چند سال پیش در کشور ما به این نوع دوربین‌ ها تنها به صورت تجهیزاتی که در معابر جهت دیدبانی نصب بودند مورد استفاده قرار می گرفتند، اما امروزه در همه جای کشور کاربرد یافته است و از آن بهره امنیتی می برند.

CCTV review rules
CCTV review rules

قوانین بازبینی دوربین مداربسته

اگر نهادی نیاز به بازبینی فیلم های یک دوربین پیدا کند نمی تواند سر خود عمل کرده و به حریم شخصی افراد نفوذ کند، استفاده از دستگاه دیگران نیاز به اجازه قضایی دارد. در حقیقت قواعد و قوانین بازبینی دوربین مداربسته تصویب شده اند تا از حریم خصوصی افراد محافظت شود.

زمانی که نهادی قوانین بازبینی دوربین مداربسته را در نظر نگیرد و وارد محدوده ای خصوصی شود و از دوربین ها بهره ببرد کار خلاف قانون انجام داده است و افراد می توانند موضوع را در نهادهای قضایی مورد پیگرد قانونی قرار دهند.

قوانین بازبینی دوربین برای این که فیلم ها در دادگاه مورد توجه قرار بگیرند به نکات مهمی توجه دارد که در ادامه برای شما نام می بریم و توضیحاتی را جهت آشنایی تان ارائه می دهیم که عبارتند از:

زمان و تاریخ فیلم باید با حادثه منطبق باشد

در قوانین بازبینی دوربین مداربسته، ضرورت تطابق زمان و تاریخ فیلم با حادثه به دلایل زیر است:

اثبات کیفیت و قابل اعتماد بودن فیلم: تطابق زمان و تاریخ فیلم با حادثه نشان می‌ دهد که فیلم اصلی بوده و با نسخه دوربین هماهنگ است. هرگونه تغییر و اصلاح در زمان و تاریخ می ‌تواند به ناقص و غیر قابل اطمینان بودن فیلم منجر شود.

تشخیص ترتیب رویدادها: با تطابق زمانی و تاریخی فیلم با حادثه، امکان تشخیص و ترتیب رویدادها فراهم می ‌شود. این امکان مراجع قانونی و اداری را مجاب می سازد رخدادهای مرتبط از زمان بندی صحیحی بهره مند هستند.

جلوگیری از تقلب و تزویر: تطابق زمان و تاریخ فیلم با حادثه، از تقلب در اطلاعات جلوگیری می ‌کند و روند قضایی پرونده را مختل نمی سازد.

مطالعه بیشتر: مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز

فیلم متعلق به مکان حادثه باشد

اگر فیلمی که به دادگاه ارائه می شود از دوربین دیگری باشد که به حادثه مربوط نیست سندیت نخواهد داشت و دادگاه با توجه به قوانین بازبینی دوربین مداربسته می تواند اقدام به رد کردن فیلم تهیه شده توسط نهادهای امنیتی نماید.

فیلم دستکاری شده نباشد

از مهم ترین قوانین بازبینی دوربین مداربسته می توان به اصلی بودن فیلم اشاره کرد، اگر فیلمی دستکاری شده باشد در محضر دادگاه قابل قبول نیست و به عنوان سند آن را نخواهد پذیرفت، بنابراین نهادها باید تلاش کنند فیلمی اصلی را به دادگاه ارائه دهند.

به فیلم های قبل و بعد حتی الامکان کار نداشته باشید

نکته دیگری که در قوانین بازبینی فیلم دوربین مداربسته بسیار اهمیت دارد به رعایت حریم خصوصی صاحب تجهیزات بر می گردد، برای همین نهادهای امنیتی به غیر از فیلم اصلی اجازه ندارند تا فیلم های بعد و قبلش را مورد بازبینی قرار دهند چون این کار حریم خصوصی را نقض کرده و موجب بدبینی مردم به قوه قضائیه خواهد شد.

درخواست بازبینی دوربین مداربسته

زمانی که اتفاقی مثل دزدی یا قتل می افتد استفاده از دوربین مداربسته اهمیت پیدا می کند، اگر دوربینی وجود داشته باشد معمولا نهادها با توجه به قوانین بازبینی دوربین مداربسته و کسب اجازه از دادستان اقدام به بررسی تصاویر آن دور و اطراف می نمایند.

معمولا در بیشتر این مواقع اکثر افراد صاحب تجهیزات بدون توجه به قوانین بازبینی دوربین مداربسته با نهادهای امنیتی همکاری می کنند، اما نهادها برای این که بعدها هیچ مشکلی برایشان پیش نیاید بهتر است اقدام به کسب اجازه کنند تا بازبینی به صورت کاملا قانونی باشد.

معمولا دوربین های مداربسته دارای ظرفیت محدودی برای ذخیره داده های ویدئویی هستند، بسته به میزان هارد داخلی ممکن است از یک تا شش ماده اقدام به ذخیره سازی کنند و بعد از آن شروع به پاک کردن اولین فیلم های ذخیره شده نموده و بر رویشان فیلم جدید ذخیره می کنند.

در صورت پیش آمدن حادثه بهتر است که ابتدا از صاحب تجهیزات اجازه بررسی بگیرید و اگر چنین اجازه ای نداد با توجه به قوانین بازبینی دوربین مداربسته اقدامات لازم را صورت دهید، درخواست خود را به دادستانی ارسال نمایید و منتظر صادر شدن مجوز بمانید.

ضمنا لازم است بدانید که بر اساس قوانین بازبینی دوربین مداربسته هیچ نهاد امنیتی در صورت رضایت نداشتن صاحب تجهیزات اجازه ندارد که اقدام به تجاوز به حریمش نماید و برای استفاده حتما باید اقدام تهیه مجوز از نهاد هایی مثل دادستانی نماید.

حتی اگر ساعت های بی وقت شب هم باشد معمولا دادستانی یک قاضی کشیک هر شب در هر شهری برای این جور موارد قرار می دهد تا کار نهادهای امنیتی لنگ نماند، این قاضی کشیک در صورت رخ دادن قتل یا هر مشکلی، نهادها را در آن ساعات یاری می نماید.

معمولا در چنین مواردی که حساسیت ها بالاست دادستانی نهایت همکاری را با نهادهای ذیربط می نمایند و بر اساس قوانین بازبینی دوربین مداربسته سریعا اقدام به صادر کردن مجوز می کنند تا نهادهای امنیتی با بررسی دوربین بتوانند سریعا اقدام به کشف مجرمین و قاتلین بنمایند.

بسته به مجوزی که صادر می شود نهادها می توانند دوربین را در محل بازبینی کنند و یا این که مجوز ضبط کردن کل تجهیزات و انتقالش را خواهند داشت تا بتوانند به خوبی فیلم های مربوط به دوربین ها را بررسی نمایند.

توصیه می کنم برای آگاهی از انواع دوربین شبکه حتما روی لینک بزنید.

همه چیز درباره درخواست بازبینی دوربین مداربسته
همه چیز درباره درخواست بازبینی دوربین مداربسته

آیا بازبینی فیلم دوربین مداربسته در دادگاه اعتبار دارد؟

معمولا در جرایمی مثل قتل یا سرقت های بزرگ استفاده از دوربین، کمک حال قاضی خواهد بود تا بتواند به خوبی در مورد جرم اتفاق افتاده تصمیم بگیرد و افراد خطاکار را به سزای عمل شنیع آن بر اساس قوانین اسلامی برساند.

فقط در صورتی ممکن است که این فیلم ها را قاضی نپذیرد که به صورت غیرقانونی و بدون اجازه صاحب تجهیزات و با نقض قوانین بازبینی دوربین مداربسته تهیه شده باشد، در چنین مواردی معمولا تصمیم با قاضی است و او تصمیم نهایی را می گیرد.

نهادهای امنیتی در زمان گیر آوردن فیلم امنیتی بهتر است به قوانین بازبینی دوربین مداربسته توجه ویژه داشته باشند تا خدای نکرده به خاطر تخلف و نداشتن مجوز زحماتشان به هدر نرود، مجوز قاضی و دادستان در چنین شرایطی معمولا راهگشا است و فیلم قابل استناد در دادگاه خواهد بود.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت آوا بصیر با سال ها تجربه در زمینه نصب و راه انداری دوربین مداربسته آمادگی دارد تا خدماتش را به شما مشتریان عزیز ارائه نماید، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مطالب پر طرفدار

فهرست مطالب